Waarom slaapt mijn kind niet door?

Artikel 4 van 10

Waarom slaapt mijn kind niet door? 

Als je kindje regelmatig ‘s nachts wakker wordt wil je graag begrijpen waarom jouw kind niet doorslaapt en wat je daaraan kan doen. Doorslapen is namelijk fijn voor iedereen. Je kindje en jijzelf kunnen hierdoor uitgerust aan de dag beginnen! In deze blog geef ik je inzicht in het slaapgedrag van je kindje en krijg je 5 tips die jouw kindje gaan helpen met doorslapen! 

Vanaf wanneer slaapt een kind door? 

Als je zoekt op Google dan lees je dat de meeste kinderen tussen de 9 en 12 maanden regelmatig de nacht doorslapen. Dat jij deze blog nu leest is waarschijnlijk omdat jouw kindje nog niet doorslaapt. Heel veel peuters, kleuters en zelf schoolkinderen slapen namelijk nog niet door. Elke dag doet je kind zoveel nieuwe ervaringen op en kijk eens wat het per maand allemaal leert aan nieuwe vaardigheden. Dit vraagt enorm veel van je kind. Het brein moet al die prikkels, emoties en gevoelens verwerken en dat gebeurt vaak ‘s nachts. Het moment dat je kind tot rust komt. 

Mijn kind wordt vaak wakker 's nachts, hoe komt dat? 

Dat kinderen 's nachts even wakker worden is heel normaal. Alleen zorgt een goed en natuurlijk slaapritme ervoor dat ze zelf weer snel in slaap vallen. Als hun slaapritme verstoord is of niet goed aangeleerd is dan merk je dat de kinderen echt wakker worden en gaan roepen of spelen in hun bed. Daarnaast heeft de prikkelverwerking ook een grote invloed op het slaapgedrag van je kind. Als je kind moeite heeft met het verwerken van prikkels slaapt het vaak minder diep en wordt het sneller en vaker wakker ‘s nachts. 

5 tips doe jou helpen je kind door te laten slapen 

Gelukkig kan je jouw kind hier mee helpen! Jij hebt invloed op het slaapgedrag van je kindje en deze 5 tips kunnen helpen om jouw kindje door te laten slapen. 

 

  1. Krijg inzicht in het slaapgedrag van je kind. Als je een poosje bijhoudt hoe je kind slaapt, of het makkelijk in slaap valt ‘s avonds, of hij of zij onrustig slaapt en hoe vaak hij of zij wakker is verzamel je een schat aan informatie die jou inzicht geeft in het slaapgedrag van je kind. Zo kun je zien of drukke activiteiten overdag van invloed zijn op het aantal keren dat je kind ‘s nachts roept. 
  2. Maak het niet te gezellig. Natuurlijk ga je naar je kindje toe als hij of zij je roept. Probeer alleen zo rustig mogelijk te blijven en zorg voor zo min mogelijk prikkels. Laat weten dat je er bent door een aai over de bol te geven, weer even lekker onder de dekens te stoppen en ga weer weg. Zo voorkom je dat je kindje nog wakkerder wordt en het nog meer moeite heeft om in slaap te vallen. 
  3.  Blijf rustig. Oh wat kan je gefrustreerd raken als je voor de 10e keer je bed uit wordt geroepen. Zo herkenbaar. Toch is het een enorme hulp voor je kind als je je rust kan bewaren. Je kind kan er ook niets aan doen dat hij of zij wakker is en ze roepen om jou omdat ze weten dat jij er voor hen bent. 
  4. Help je kind dieper te slapen. Als je kind dieper slaapt wordt het ook minder snel wakker. Diepe drukke is enorm helpend om door te slapen. Onze slaaptunnel en verzwaringsdeken zijn hierbij echt een aanwinst! 
  5. Evalueer de dag. Als je ‘s avonds voor het slapen gaande dag met je kind bespreekt, help je je kind de dag te verwerken. Je kind creëert overzicht en voorkomt piekeren over dingen die hem of haar bezig houden. Het benoemen van wat er die dag allemaal gebeurd is schept orde en rust in het brein. En een rustig brein slaapt beter door. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind doorslaapt? 

Jij kan je kind een handje helpen met doorslapen en de producten die wij maken helpen jou daar weer bij.  Onze producten ondersteunen jouw kind door de diepe druk die ze geven. De diepe druk zorgt voor veel meer ontspanning en stimuleert de prikkelverwerking waardoor jouw kind dieper en beter slaapt. 

Dat jouw kindje niet doorslaapt is echt niet vreemd. Je bent echt niet de enige en ik weet heel goed hoe je je voelt als je zulke gebroken nachten hebt. Weet dat deze tips en onze producten jou kunnen helpen om weer van een heerlijke nachtrust te kunnen genieten. 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel