Kind onrustig door de zomervakantie? zo kan je hem of haar helpen

Artikel 5 van 10

Kind onrustig door de zomervakantie? 5 tips die kunnen helpen! 

Merk jij ook dat je kind onrustiger is deze laatste weken zo voor de zomervakantie? Herkenbaar voor veel ouders. In de laatste weken van het schooljaar is er vaak meer onrust in de klas. Dit heeft te maken met de spanning die de kinderen ervaren met de veranderingen die op komst zijn. Daarnaast gaan ze vaak later slapen omdat het lang licht is en zijn ze toe aan vakantie. Allemaal factoren die bijdragen aan de onrust. In deze blog geef ik je 5 tips hoe jij jouw kind hier op een fijne manier in begeleidt en hoe je dit schooljaar ontspannen kan afsluiten. 

Kinderen ervaren vaker veel onrust rondom de zomervakantie 

Deze laatste weken voor de zomervakantie zitten voor je kind vaak vol met allerlei gezellige activiteiten. Vaak is er een schoolreisje, lopen jullie de avondvierdaagse, organiseert de sportvereniging een knallend afscheidstoernooi en zijn er nog een aantal kinderfeestjes. Al deze activiteiten hebben invloed op het gedrag van je kind. Daarnaast zijn er allerlei spannende vragen die je kind bezighouden deze periode. Welke juf of meester krijg ik volgend jaar? Zit ik straks nog bij mijn vriendjes in de klas? Hoe zou het op vakantie zijn? Allemaal vragen en activiteiten die voor onrust zorgen. Als je kind hier gevoelig voor is kunnen de laatste schoolweken heel intensief zijn. 

Zo kan je jouw kind helpen wanneer het onrustig is 

Jij kan je kind helpen het schooljaar op een leuke manier af te sluiten. Hieronder 5 tips die jou hierbij gaan helpen! 

  • Zorg voor overzicht. Maak een duidelijke planning zodat je kind weet wat er wanneer op het programma staat. Voor jezelf ook heel fijn want zo kan jij niet vergeten wanneer de hapjes voor de high tea mee naar school moeten bv. 

  • Creëer momenten van rust. Blok stukjes af op die drukke planning om je kind iets te laten doen wat het zelf wil. 

  • Zorg voor ontspanning. Alle activiteiten zijn vaak heel leuk en gezellig maar vragen ook veel van je kind. Ontspanning brengt het hoofd weer tot rust! Vind je kind het moeilijk om te ontspannen dan helpt onze verzwaarde knuffel daar enorm bij!  

  • Zorg dat je kind voldoende slaap krijgt. Vind je kind het lastig om in deze periode in slaap te vallen? Onze slaaptunnel helpt hier goed bij. Je kindje kan makkelijker ontspannen en ervaart een geborgen en veilig gevoel. 

  • Durf nee te zeggen. Durf een activiteit of verplichting af te zeggen als dit het beste is voor je kind. Ze moeten en willen zo enorm veel deze periode dat jij degene bent die hun grenzen moet bewaken! 

 

Het schooljaar op een fijne en ontspannen manier afsluiten geeft ruimte om na de vakantie positief aan iets nieuws te beginnen. Merk je dat bovenstaande tips niet genoeg ondersteuning bieden overdag? Bekijk dan vooral onze producten die al vele honderden kinderen rust hebben geboden. 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel