Sorteer op
  • Ballenkussen
    Ballenkussen
    € 59,95

Ballenkussen / wiebelkussen

 

 

Het ballenkussen, een alternatief voor het wiebelkussen.

Voor het zitten op een wiebelkussen heb je een goede rompstabiliteit nodig anders gaat de focus naar het kunnen blijven zitten op het kussen i.p.v. naar bijvoorbeeld opletten in de klas of leren. Voor kinderen die moeite hebben met hun rompstabiliteit en bewaren van het evenwicht kan een wiebelkussen een te grote uitdaging zijn wat dan ten koste gaat van hun mogelijkheid tot leren. Een goed alternatief is het ballenkussen. Op dit kussen kun je gewoon stil zitten, maar wanneer een kind prikkels nodig heeft om de alertheid te verhogen hoeven ze alleen maar een beetje heen en weer te wiebelen om deze prikkels al te ontvangen. Daarnaast stimuleert het ook om beter rechtop te zitten. Het is even wennen als je ervoor het eerst op zit, maar binnen een paar minuten ben je er al aangewend en voel je de ballen niet zolang je stil blijft zitten. De druk van de balletjes op de bilspieren zorgen ervoor dat het kind zijn/haar zitvlak goed voelt als het even beweegt en zo 'weet' hoe het zit. 

Kinderen die motorisch onrustig zijn en kinderen die problemen hebben met concentreren en leren kunnen heel veel baat hebben bij het ballenkussen.

Het ballenkussen is verkrijgbaar is 3 maten. Een voor de triptrapstoel, een schoolstoel een een gewone stoel. Andere afmetingen zijn in overleg mogelijk!

Het kussen heeft een bevestiging aan de zijkant bij de triptrapstoel en aan de achterkant voor op de gewone stoel. Aan de onderzijde van het kussen zit een antislip laag waardoor het kussen niet van de stoel kan glijden.

De kussens zijn gevuld met balletjes van 38 mm en verdeeld in twee vlakken zodat de ballen goed op hun plaats blijven liggen.

Het ballenkussen wordt gemaakt van stevige stof en is wasbaar in de wasmachine. U kunt zelf een keuze maken uit ons ruime assortiment stoffen.

 

 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel