Mijn kind slaapt slecht door de warmte, 7 tips die kunnen helpen

Artikel 3 van 10

Mijn kind slaapt slecht door de warmte, 7 tips die kunnen helpen 

Je ziet de temperaturen stijgen en het enige wat jij denkt: help, mijn kind slaapt slecht door de warmte! Herkenbaar voor veel ouders, want veel kinderen hebben slechte nachten als het warm wordt. In deze blog geef ik je 7 tips waarmee je je kind helpt lekker te slapen bij deze zomerse temperaturen 

Yes, eindelijk kunnen we genieten van warm zomer weer. Wat hebben we hier allemaal naar uitgekeken. Lekker zwemmen, 's avonds nog even buitenspelen na het eten en lekker genieten van alles wat de zomer te bieden heeft. Alleen dat slapen, dat is met de warmte vaak een stuk lastiger. Het is warm in de slaapkamer, het lijfje van je kind is warm en vaak is je kind een stuk moeier door de hoge temperatuur. 

In slaap vallen als je het warm hebt 

Voor veel kinderen is in slaap vallen de grootste uitdaging van het slapen. Drukke gedachten en ervaringen spoken nog door het hoofd en houden je kind wakker. Als je kind het dan ook nog warm heeft en zweterig in bed ligt is in slaap vallen helemaal een uitdaging.  

7 tips die jouw kind helpen slapen tijdens warme nachten 

Gelukkig kan je jouw kind hierbij ondersteunen. Ik je 7 tips die je kindje helpen om sneller in slaap te vallen tijdens de zomerse avonden en nachten. 

  1. Regelmaat. Mooie zomeravonden lenen zich bij uitstek om nog even buiten te spelen. Hierdoor wordt het tijdstip om te gaan slapen vaak iets verschoven. Dat is geen ramp maar blijf wel hetzelfde avondritueel volgen. Is je kind gewend om voorgelezen te worden? Blijf dat dan ook doen ook al heb je de neiging dingen over te slaan omdat het al wat later is. Regelmaat geeft rust en veiligheid en het volgen van jullie avondroutine draagt daaraan bij.
  2. Lauw douchen. Douchen of een badje is altijd een fijn onderdeel van het avondritueel. Als het erg warm is is lauw water de beste manier om het lichaam af te koelen. Koud water zet het lichaam juist aan het werk om warm te worden en dat wil je niet.  
  3. Donker. In een donkere ruimte komt een onrustig hoofd sneller tot rust. Er is minder afleiding en het lichaam maakt meer slaaphormonen aan. 
  4. Koud laken. Je kind heerlijk inslaap laten vallen onder een koel laken doe je door ‘s morgens het laken van je kind in de vriezer te leggen en op het moment van naar bed gaan er weer uit te halen. Heerlijk verfrissend! 
  5. Slaaptunnel. Veel kinderen willen geen dekens over zich heen omdat ze dat te warm vinden. Ze missen dan alleen wel de druk die de deken geeft. De slaaptunnel vangt dat heerlijk op. Door de dunne stof niet warm en toch lekker ingestopt. 
  6. Nat washandje. Kinderen koelen het makkelijkste af via hun hoofd en voeten. Als je kindje dus klaagt dat het warm is, haal dan een vochtig washandje over het hoofd en de voetjes. 
  7. Thermosfles met water. Een verfrissend slokje drinken is vaak ook heel helpend. Zet een thermosflesje met koud water en eventueel wat ijsblokjes naast het bed. Zo heeft je kind de hele nacht een koude dorstlesser naast zijn bed staan. 

Dat kinderen moeilijker slapen met warme temperaturen dat is helaas vaak zo maar deze tips kunnen enorm helpend zijn om toch lekker te slapen en heerlijk te genieten van de prachtige zomerse temperaturen. 

 

 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel