Diepe druk toepassen bij kinderen

Artikel 9 van 10

Diepe druk toepassen bij kinderen. 

Als je in je zoektocht naar oplossingen voor slaapproblemen of prikkelverwekingsproblemen bij je kinderen rondzoekt op Google dan ben je deze term vast wel eens tegengekomen. Diepe druk klinkt misschien een beetje vaag, maar kan een enorm fijne ondersteuning zijn om het slapen van jouw kind een boost te geven en te zorgen voor meer ontspanning in het lichaam. In deze blog leg ik je precies uit wat diepe druk is en laat ik je kennismaken met 5 prachtige effecten van diepe druk bij kinderen. 

 

Wat is diepe druk? 

Diepe druk betekent dat er druk op het lichaam wordt uitgeoefend die door de huidlagen heen gaat. Dus niet een vluchtige aanraking, maar echt een stevige druk. Hierdoor worden ook de spieren, het bindweefsel, de pezen en de gewrichten bereikt. Je kan de vergelijking maken met een massage of een stevige omhelzing. Dit zijn vaak momenten waarop je je lichaam voelt ontspannen en dat is precies wat je met diepe druk ook bereikt. 

 

Wat doet diepe druk precies bij kinderen? 

Diepe druk doet een aantal bijzondere dingen met het lichaam en de hersenen, zeker bij kinderen. Dit zijn de meest voorkomende positieve effecten wanneer het om diepe druk gaat. 

1 Diepe druk verlegt de aandacht van je denken naar het voelen van je lichaam. Hierdoor ontspan je veel makkelijker. 

2 De ontspanning helpt de prikkelverwerking en reguleert het zenuwstelsel. Spanning neemt dus af. 

3 Diepe druk bevordert de aanmaak van Serotonine (het gelukshormoon) waardoor je je prettiger voelt. 

4 Diepe druk stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van Melatonine (het slaaphormoon) die we heel graag extra innemen (bijvoorbeeld met pilletjes) als lekker slapen moeite kost. 

5 Diepe druk remt de aanmaak van Cortisol (ons stress/wakker/alert zijn hormoon) waardoor je makkelijker ontspant en in slaap valt. 

 

Zo pas je diepe druk toe bij kinderen 

Als je het lijstje hierboven ziet dan is iedereen gebaat bij diepe druk.  We zijn namelijk allemaal weleens gespannen of een beetje down. Dat is ook meteen ook het mooie eraan. Diepe druk is voor iedereen alleen de een heeft er iets meer behoefte aan dan de ander. Studies hebben uitgewezen dat diepe druk een enorme fijn ondersteuning is voor kinderen bij onder andere slaapproblemen, hechtingsproblematiek, ADHD, Autisme, hoog gevoeligheid of hoogbegaafdheid. Bij volwassenen kan het zelfs helpen bij psychische klachten zoals burn out, depressie of trauma. 

 

Als ondersteuning overdag of juist 's nachts? 

Er zijn diverse manieren om diepe druk aan te bieden voor je kindje. Het is een goede ondersteuning zowel overdag of juist 's nachts.  

Welke producten zorgen voor diepe druk? 

Onze verzwaringsknuffel of ons verzwaringskussen zet je overdag in. Is je kind boos, moe of overprikkeld? Dan helpt 20 minuutjes zitten met deze vorm van diepe druk om de prikkelverwerking een boost te geven. Heeft je kind niet de rust om te zitten en wil je toch al spelenderwijs de prikkelverweking stimuleren en voor rust en ontspanning zorgen? Dan is ons verzwaringsvestje ideaal. Je zal merken dat de diepe druk snel voor ontspanning zal zorgen en je kind weer vrolijker is. 

Wil je diepe druk 's nachts aanbieden omdat het slapen heel moeizaam gaat? Dan kies je voor onze slaaptunnel of verzwaringsdeken. 

Onze slaaptunnel is de ideale manier om te starten met het aanbieden van diepe druk 's nachts. Voor veel kinderen die 's avonds lang wakker liggen, snel hun dekens kwijt zijn 's nachts of vroeg wakker worden, is dit de oplossing om lekkerder te slapen. Is je kindje 's nachts heel onrustig, veel aan het spoken en zijn de slaapproblemen echt pittig, dan kies je voor onze verzwaringsdekens. De verzwaringsdeken geeft door zijn gewicht een heftiger diepe druk signaal naar de hersenen dan de slaaptunnel. Je kan zelfs de combinatie van slaaptunnel met verzwaringsdeken gebruiken voor optimaal effect. Dan voorkom je ook nog eens dat de verzwaringsdeken van je kindje afglijdt tijdens het slapen en kan je kindje de hele nacht genieten van optimale diepe druk. Voor kindjes onder de 2 jaar, die nog geen dekentjes mogen gebruiken hebben we speciaal de verzwaarde slaapzakjes in de collectie. Een veilige manier om toch meer diepe druk aan te bieden op deze jonge leeftijd. 

 

 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel