De slaaptunnel - wat is het en voor wie is het geschikt?

Artikel 8 van 10

De slaaptunnel – wat is het en voor wie is het geschikt 

Misschien heb je er al wel eens enthousiaste verhalen over gehoord of ben je het woord slaaptunnel tegen gekomen in je speurtocht naar hulp bij slecht slapen van je kind. In deze blog laat ik je kennismaken met de slaaptunnel en alle positieve effecten die het slapen onder de slaaptunnel voor jouw kind heeft! 

Wat is een slaaptunnel? 

De slaaptunnel is een zachte rekbare hoes die als een cocon rondom het matras van je kindje gaat. Onze slaaptunnel is gemaakt van katoen en dus ademend. Je kindje ligt heerlijk strak in de slaaptunnel maar kan door de rek wel goed draaien en bewegen.  Hierdoor is de slaaptunnel van Liefs uit Giessenburg veilig te gebruiken, ook voor kindjes die van nature veel bewegen in hun slaap. 

Voor wie is de slaaptunnel? 

Veel kinderen die wel moe zijn maar nog niet slaperig hebben moeite om in slaap te vallen. Door te slapen in de slaaptunnel wordt het makkelijker zich over te geven aan de slaap. Dit komt doordat de slaaptunnel diepe druk veroorzaakt. Diepe druk is een strategie die het lichaam rust kan brengen. Door iets op het lichaam te leggen wat zwaarder aanvoelt kun je het zenuwstelsel kalmeren. De diepe druk van de slaaptunnel zorgt voor een veilig en beschermt gevoel waardoor je kind makkelijker kan ontspannen. Vergelijk het met inbakeren van een pasgeboren baby voor een comfortabel gevoel.  

Kinderen die wel willen slapen maar uren wakker liggen omdat hun hoofd nog ‘aan’ staat, voelen door de slaaptunnel hun lichaam beter. Hierdoor verlegt je kindje de aandacht makkelijker naar het lichaam en zo ontstaat rust en ontspanning.  

Kinderen die maar liggen te woelen en draaien in bed zullen de tegendruk van de slaaptunnel een fijne begrenzing vinden en kunnen zich zo makkelijker overgeven aan de slaap. Bovendien voorkomt de slaaptunnel dat je kind midden in de nacht wakker wordt van de kou omdat het dekbed is weggeschopt. 

Welke positieve effecten heeft de slaaptunnel? 

Gebruik van de slaaptunnel heeft een heel aantal positieve effecten voor je kind. Hieronder vind je de belangrijkste: 

De positieve effecten van de slaaptunnel zijn: 

- Het zorgt voor sneller in slaap vallen 

- De slaaptunnel stimuleert de gehele nacht de prikkelverwerking 

- Het stimuleert de natuurlijke aanmaak van de hormonen dopamine, serotonine en melatonine 

- De slaaptunnel voorkomt dat je kindje wakker wordt van de kou doordat de dekens zijn weggetrapt. 

- Het draagt bij aan een veilig en geborgen gevoel 

 

Hoe gebruik je de slaaptunnel? 

Je brengt de slaaptunnel aan door hem om de matras te trekken. Als dit lastig is doordat je kind bijvoorbeeld in een hoogslaper of bedhuisje slaapt, hebben we ook slaaptunnels met een rits. Die rits je dan om de matras.  De slaaptunnel is het hele jaar te gebruiken. Tijdens warme nachten missen sommige kinderen de druk van het normale dekbed. Dan is de slaaptunnel ideaal omdat je kind wel de druk heeft maar niet de warmte. Voor koudere nachten gebruik je er gewoon een dekbed overheen. 

Herken je je kind en jezelf in dit bovenstaande verhaal dan is de slaaptunnel een enorm fijn product om aan te schaffen. Jij je avonden terug en je laat je kindje genieten van een heerlijke effectieve nachtrust! 

 

 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel