Gebruiksaanwijzing verzwaarde slaapzak

Wat is een verzwaarde slaapzak?  

Een verzwaringsslaapzak is een slaapzak met een ritssluiting middenvoor. In de slaapzak zijn kleine vakken gestikt waarin de granulaat korreltjes verdeeld worden in het voorpand om het juiste gewicht aan de slaapzak toe te voegen. Het gewicht geeft diepe druk op het lichaam waardoor het zenuwstelsel ontspant. Door diepe druk toe te passen op de gewrichten activeer je de proprioceptoren. Hier komen onder andere dopamine, serotine en melatomine door vrij. Deze stoffen zijn heel belangrijk voor de processen in de hersenen en dragen o.a. bij aan ontspanning en een betere nachtrust.  

Voor wie is de verzwaarde slaapzak?  

Slapen is voor iedereen belangrijk en zeker ook voor kleine kinderen en hun ouders. Genieten van een effectieve nachtrust heeft veel effect op het verloop van de dag. Het ontwikkelen van een slaapritme kan bij kinderen lang duren en dit heeft ook effect op de productiviteit en het energieniveau van ouders. Kinderen worden vaak meerdere keren wakker per nacht. Volwassenen worden dat ook maar wij zijn vaak in staat om gelijk verder te slapen en merken hier dan weinig van. Kleine kinderen hebben hier vaak moeite mee. Ze hebben behoefte aan diepe druk, zoals een hand die op je rug ligt of dekens die lekker strak om je heen zitten. Dit is precies het effect van de verzwaarde slaapzak. De druk die de slaapzak geeft draagt bij aan een veilig en geborgen gevoel en stimuleert de aanmaak van de belangrijke hormonen die nodig zijn voor een goede nachtrust. Door met de verzwaarde slaapzak de juiste druk te geven help je, je kind om zo comfortabel mogelijk een fijne en goede nacht te kunnen maken.  

Materiaal:  

- Onze verzwaarde slaapzakken worden gevuld met kunststof granulaat.  

- Bij een buikslaper gaat de verzwaring op het rugpand, bij een rugslaper op het voorpand  

- Je kan kiezen uit diverse stoffen die allemaal het Oeko-tex100 keurmerk hebben en van katoen zijn. 

 - De binnenlaag van de verzwaarde slaapzak is een zachte witte katoenen effen stof. 

- De slaapzak kan op 30 graden gewassen worden. Let op! Wel met rits dicht!  

- De vulling is verdeeld in gelijke vlakken en verdelen we volgens het door jou gekozen gewicht  

- Je bepaalt zelf het gewicht waar de slaapzak mee gevuld moet worden. Je kan een richtlijn aanhouden van 10%  van het lichaamsgewicht.  

- niet geschikt voor baby's 

- Het is belangrijk dat de slaapzak de juiste maatvoering heeft zodat hij goed aansluit rondom de hals en armsgaten. 

- Neem bij twijfel contact op met een therapeut of met ons.  

 Eventueel kan je bij ons ook een slaapzak huren zodat je kan testen of het effectief is in jullie situatie.

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel