Gebruiksaanwijzing slaaptunnels

Slaaptunnel

Wat is een slaaptunnel

De slaaptunnel is een soort rekbare comfortabele slaapzak die vanaf het voeteneind om de matras gaat. De slaapzak is gemaakt van rekbare stof die zacht aanvoelt en tegendruk geeft maar niet zwaar aanvoelt. Dit geeft een veilig en geborgen gevoel waardoor je makkelijker kunt ontspannen. Voor de prikkelverwerking, het komen in een diepere slaap, dromen en het vinden van veiligheid en geborgenheid kan de slaaptunnel allemaal effect hebben. Daarnaast ligt het ook enorm comfortabel.

Wat doet de slaaptunnel

Veel kinderen of volwassene die wel moe zijn maar nog niet slaperig hebben moeite om in slaap te vallen. Door te slapen in een zachte rekbare slaaptunnel, waar je kind lekker in kruipt wordt het makkelijker om zich over te geven aan de slaap. Diepe druk is een strategie die het lichaam tot rust kan brengen. Door iets op het lichaam te leggen dat wat zwaarder aanvoelt kun je het zenuwstelsel kalmeren. De diepe druk van de slaaptunnel zorgt voor een veilig en beschermd gevoel waardoor je kind makkelijker kan ontspannen. Vergelijk het met inbakeren van een pasgeboren baby voor een comfortabel gevoel. Kinderen die wel willen slapen maar uren wakker liggen omdat hun hoofd nog ‘aan’ staat, voelen door de slaaptunnel hun lichaam beter. Hierdoor gaat de aandacht makkelijker naar het lichaam i.p.v. het hoofd en zo ontstaat rust en ontspanning. Kinderen die maar blijven draaien en woelen in bed zullen de tegendruk van de tunnel een fijne begrenzing vinden en kunnen zich makkelijker overgeven aan de slaap. Bovendien voorkomt de slaaptunnel dat je kind midden in de nacht wakker wordt van de kou omdat het dekbed is weggeschopt.

Mogelijke effecten van de slaaptunnel

 • sneller in slaap vallen
 • doorslapen
 • betere bewustwording
 • in contact komen met je lijf (aarden)
 • aanmaak van serotonine en dopamine
 • minder piekeren
 • dieper slapen
 • langer slapen
 • minder dromen
 • niet meer uit bed vallen
 • betere prikkelverwerking
 • sensorische informatieverwerking
 • gevoel van veiligheid
 • ontspanning
 • stressvermindering
 • niet meer wakker worden omdat de dekens kwijt/los zijn

Materiaal

Deze Slaaptunnel is gemaakt van een rekbare zware stof met een gladde buitenkant en een zachte brush aan de binnenkant. De stof heeft een samenstelling van 92% katoen, 8% elastan en is dus ademend. Door de unieke formule van stofgebruik in combinatie met de juiste afmetingen van de slaaptunnels wordt een maximaal gevoel van comfort en diepe druk gerealiseerd. De stof is Oeko-Tex 100 gecertificeerd.

Gebruiksaanwijzing

Als u de tunnel wilt aanbrengen om de matras tilt u de matras bij het voeteneind omhoog en schuift daarvandaan de tunnel over het matras tot hij er strak omheen zit. De tunnel is smaller dan de matras dus dit is soms best een klusje. We hebben speciale plasticzakken in de verkoop die het aanbrengen van de tunnel makkelijker maken. Na het aanbrengen van de tunnel kunt u indien gewenst het dekbed weer over de tunnel op het bed leggen. Als het kind/de volwassene gaat slapen kruipt hij vanaf het hoofdeinde onder de tunnel net zo ver als hij of zij prettig vindt met het hoofd boven de tunnel. De bovenkant van de tunnel is bewust niet afgewerkt omdat dit ten koste gaat van de rekbaarheid van de stof en omdat een zoom aan de bovenkant bij hooggevoelige kinderen als vervelend ervaren kan worden. Als er een lichamelijke belemmering is om in de slaaptunnel te kruipen hebben we ook slaaptunnels met rits. Deze zijn ook makkelijker aan te brengen rondom de matras. Indien de slaaptunnel gebruikt wordt bij baby's adviseren wij het bedje kort op te maken zoals geadviseerd wordt vanuit de richtlijnen van VEILIGHEID.NL

Wasvoorschrift

De tunnel kan op 40 graden gewassen worden. In de droger kan de tunnel ook iets krimpen en de elastan in de stof reageert vaak niet goed op de warmte van de droger dus dat raden we met het oog op de levensduur van de slaaptunnel af.

Slaaptunnel met rits

Het voordeel van de slaaptunnel met rits aan de zijkant is dat het makkelijker is in en uit de slaaptunnel te komen. Denk hierbij aan een lichamelijke beperking. Ook is het mogelijk de slaaptunnel tijdens het slapen open te ritsen om zo medische handelingen te kunnen verrichten. Een rits over de hele lengte maakt het aanbrengen van de slaaptunnel vele malen makkelijker. Je trekt hem onder de matras door en ritst hem (met goed trekken) dicht.

De slaaptunnel bevat een rits over de hele lengte. Hierdoor is het opmaken van het bed makkelijker en is de tunnel na het wassen sneller droog. Er is ook een optie tot een rits aan beide zijde. Hiermee kan de bovenkant van de rits er in zijn geheel afgeritst worden. Makkelijk met wassen en opmaken.

U heeft de mogelijkheid een extra klitteband sluiting over de bovenkant van de rits te plaatsen. Hierdoor is het openmaken van de rits minder makkelijk.

 

 

 

 

Let op! Slaaptunnels met rits worden op bestelling gemaakt en kunnen niet retour gezonden worden.

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel