Gebruiksaanwijzing verzwaringsproducten

Wat zijn verzwaringsproducten: 

Verzwaringsproducten zijn producten die door hun vormgeving en gewicht diepe druk geven aan de diepere lagen van de huid en de lagen daaronder zoals het bindweefsel, de spieren en de pezen. Diepe druk kan je toepassen door stevig vasthouden, een drukvest te dragen, een verzwaringskussen op je schoot leggen, de verzwaringsrol te gebruiken, onder een verzwaringsdeken te liggen of een slaaptunnel te gebruiken. 

Hoe werkt diepe druk: 

Diepe druk betekent dat er druk wordt uitgeoefend die door de huidlagen heen gaat en zo ook de spieren, het bindweefsel, de pezen en de gewrichten bereikt. Diepe druk kan gebruikt worden om beter te ontspannen en de prikkelverwerking te stimuleren, doordat het helpt het zenuwstelsel te reguleren. 

Je kan de vergelijking maken met een massage of een stevige omhelzing. Diepe druk verlegt de aandacht van het denken (druk in je hoofd) naar het voelen van je lichaam (aarden, ontspannen). Hierdoor verbetert vaak de concentratie en neemt spanning af. Daarnaast zorgt diepe druk voor een bevordering van de aanmaak van onder andere oxytocine (knuffelhormoon) en serotonine (gelukshormoon). Die laatste is weer de voorloper van melatonine (slaaphormoon). Ook remt het de aanmaak van het hormoon cortisol (Stress/wakker hormoon) 

 Waar gebruik je verzwaringsproducten voor: 

 Het gebruiken van verzwaringsproducten dragen bij aan ontspanning, betere concentratie, een prettig en comfortabel gevoel, betere stressregulatie, beter slapen, betere prikkelverwerking, ontspanning van pijnlijke gewrichten, onrustige benen, rugklachten, pijnlijke nek en schouderbladen, hoofdpijn, enz. 

Diepe druk aangeboden als knuffel, kussen of hesje is 20 minuten effectief. Daarna verslapt het seintje naar de hersenen en kan je de diepe druk even wegnemen en later weer aanbieden voor nieuw optimaal effect.

Diepe druk aangeboden in een slaapzak, slaaptunnel of verzwaringsdeken is continue effectief. Dit gewicht beweegt zich door de vakjes en doordat het lichaam ook beweegt gedurende de nacht verdeeld het gewicht zich steeds over de vakjes en ontstaat er telkens een ander/nieuw signaal naar de hersenen.

Wassen: 

De verzwaringsproducten kunnen gewassen worden met de hand of in de machine op 30 graden. Aangeraden wordt om tijdens het wassen in de machine te zorgen voor een volle trommel i.v.m. het gewicht van de verzwaringsproducten. De verzwaringsproducten dienen in een waszak gewassen te worden. 

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2020 - 2024 liefs uit giessenburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel